Sund mad i hverdagen – hvordan gør man det?

Sundhed er efterhånden på vores alles tunger, og både i hjemmet og helt oppe på Christiansborg snakker vi om, hvordan Danmark kan blive sundere.

Det er dog sjældent lige let at få både motion, sund mad og gode vaner ind i hverdagen. For vores hverdage er nemlig ofte fyldt med arbejde, forskellige fritidsinteresser og både familie og venner, som vi skal omgås med.

Men lad os starte småt, nemlig med sund mad. Læs videre og få gode råd til, hvordan du får dette inkorporeret i dagligdagen!

Lav din egen mad

Du ved det sikkert godt, men der er intet så sundt som hjemmelavet mad. Desværre kan det ofte blive svært at få tid til i hverdagen, når den er så travl, som den kan være.

Det sunde er her, at hjemmelavet mad lader dig vælge sundere ingredienser, som kan være bedre for dig. Samtidig er hjemmelavet mad ofte med til at give en mere varieret kost.

Én populær måde, hvorpå du kan få mere tid til hjemmelavet mad er måltidskasser fundet via iboom.dk. Her får du en kasse med ingredienser i præcise mængder og opskrifter på varierede retter leveret lige til døren.

Med disse måltidskasser skal du altså ikke længere bruge lang tid på at handle og planlægge for at kunne få hjemmelavet mad. I stedet bliver det meget lettere at komme ind i køkkenet med nogle friske råvarer og en god attitude!

Gør det lavpraktisk med tallerkener og glas

Noget af det vigtigste i at få sund mad ind i hverdagen er at have portioner i de rigtige størrelser. Dette kan dog være svært – heldigvis er der en let og elegant løsning her.

For mange af os handler det ofte om, at vi skal have fyldt en tallerken helt op, før vi føler, at der er nok. Men hvad nu hvis tallerkenen nu var mindre? Jo så viser det sig, at vi ofte bare spiser mindre, fordi vores hjerne tænker, at der stadig er rigeligt på tallerkenen, når den nu er fyldt.

Det samme har du mulighed for at gøre med glas? Er der lidt for meget gang i læskedrikkene i dit hjem? Så brug højere og tyndere glas i stedet for korte og brede. Vores hjerner føler ofte, at ting, som er høje i stedet for brede føles større. Dette gør, at du kommer til at drikke mindre sodavand og alkohol i hverdagen!